Међународни сусрети студената електротехнике, познатији као Електријада, традиционално се одржавају већ пола вијека на просторима бивше Југославије и представљају највећи годишњи скуп студената електротехнике у Европи. Електријада кроз своје програме шири и популарише све сфере активног студентског живота – научни рад, такмичења у знању, спортска такмичења, едукативне програме, забаву и дружење.

Петодневни програм Електријаде се сваке године одржава на атрактивним туристичким дестинацијама, гдје се уз добро организован програм, лијепу природу и добро познату енергију студената, активности спроводе у атмосфери здраве конкуренције и пријатељства. Последњих година Електријада броји преко 2000 учесника са 30 факултета из читаве Европе. Редовни учесници Електријаде су студенти из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Словеније, Македоније, Хрватске, Бугарске, Пољске, Швајцарске, Немачке и других европских земаља.

Формални део ове манифестације чине такмичења у знању и спорту, гдје се студенти такмиче у индивидуалној конкуренцији, али и екипно за пласман својих факултета. Такође, на Електријади се организују презентације студентских радова и пројеката, дискусије о новим трендовима у образовању, семинари о модерним научним достигнућима из области електротехнике, изложбе Музеја Николе Тесле, презентације фирми из струке.

Електријада за већину студената представља извор позитивне енергије, добру забаву и незаборавне моменте, а самим тим најљепше проведено време у току студирања. Ако можете да замислите 2000 студената пет дана заједно на једном месту, како се добро проводе 24 часа дневно, тако што се такмиче у науци, навијају на утакмицама за своје факултете, забављају скоро уопште неспавајући, онда можда имате добру представу о Електријади. Тешко је описати то јединствено искуство и, свакако га је вриједно доживјети.